ads

 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023,10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları Düşler Yayıncılık 2022 2023, 10.Sınıf Edebiyat Kitabı Cevapları, KİTAP CEVAPLARI, EDEBİYAT KİTAP CEVAPLARI,




onedebiyat.net'in değerli akademisyen-öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..



Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023 üzerine bir paylaşım yazacağız. 


KİTABIN PDF si İÇİN TIKLAA

CEVAPLAR AŞAĞIDA


Sizde eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.

destek olmak için lütfen  LİNK paylaşınız



10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Düşler Yayıncılık Ders Kitabı Cevapları 2022 2023

.
.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Düşler Yayınları Sayfa 140

Metne Hazırlık

1. Servetifünun Dönemi’nin uzun ve en önemli tartışması Ahmet Mithat Efendi tarafından başlatılmıştır. Ahmet Mithat Efendi bir makalesinde Servetifünun sanatçılarının dilini eleştirerek onları “de- kandalık”la yani yozlaşmakla suçlar. Bu makalede kullandıkları dili, kendilerinin bile anlamadıklarını ifade eder. Servetifünun sanatçılarının Divan şiirinin en yoğun anlamlı şiirlerden bile daha kapalı bir anlatıma sahip olduğunu söyler. “Dekandalık” sözcüğü çoğu zaman Servetifünun ve temsilcilerini beğenmeyen herkes tarafından kullanılır. Eleştirileri başta önemsemeyen Servetifünun sanatçıları bu söylemin yaygınlaşması üzerine kendilerini savunma ihtiyacı duyarlar. Başta Servetifünun dergisi olmak üzere birçok yayın organında karşı yazılar yazarlar. Yapılan onca eleştiriye rağmen Servetifü- nuncular yenilik arayışlarından vazgeçmez. Şiirde, romanda hep yenilik peşinde koşarlar. Buna göre siz bir Servetifünun sanatçısı olsaydınız bu eleştiriler karşısında nasıl bir yol izlerdiniz? Anlatınız.

  • Cevap: Ben olsam kanıtları ve eserlerden örnekleri ile bu görüşü çürütürdüm. Toplumun içinde olmayan hiçbir eserin olmadığı ve ne yazılırsa yazılsın sonuçta toplum için yazıldığını anlatırdım.

2. Sizce edebiyatta “estetik zevk” mi, “toplumsal fayda” mı amaç olmalıdır? Niçin?

  • Cevap: Bence sanat, sanat ya da toplum için değildir; sanat, sanat üreticisinin kendini ifade etme isteğine bağlı olarak şekillenir. herkes tarafından anlaşılma kaygısı sanatın kalitesini ve ifade gücünü bayağılaştırır, onu özgün olmaktan çıkarır.
.
.
.
....

Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS