10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları
Derskonum.com olarak her dönem olduğu gibi yeni dönemde de sizler için kitap cevapları, konu anlatımı, pdf ders notları ile her zaman yanınızdayız..
Bu sayfamızda siz değerli takipçilerimiz için 2020 2021 10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 201 üzerine bir paylaşım yazacağız.
CEVAPLAR AŞAĞIDA
Siz de eğer bize ve tüm eğitim camiasına yardımcı olmak adına hazırladığınız yazılıları-notları-soruları-videoları paylaşmak isterseniz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.
İyi çalışmalar..
onedebiyat--- on numara edebiyat
onedebiyat--- on numara edebiyat
destek olmak için lütfen paylaşınız
10.Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Biryay Yayınları Kitap Cevapları Sayfa 201
..
Metni Anlama ve Çözümleme
1. Okuduğunuz metinden alınan aşağıda anlamları verilen deyimleri boşluklara doğru şekilde yerleştiriniz. iki dirhem bir çekirdek-her taşın altından çıkmak-yola gelmek-zırva tevil götürmez
Cevap:
a. Zırva tevil götürmez: Saçma olan bir düşünceyi döndürme, çevirme yolu ile savunmaya kalkışanlara söylenen bir söz.
b. Yola gelmek: İstenilen biçimde davranışı kabullenmek, düzelmek, uslanmak.
c. Her taşın altından çıkmak: Her yerde görünmek, her olaya karışmak.
ç. İki dirhem bir çekirdek: Çok güzel ve özenli giyinmiş.
2. Okuduğunuz oyunun kişileri kimlerdir? Bu kişilerin özelliklerini bulunuz.
Cevap:
KAVUKLU: Oyunun asıl komiğidir. Dobra ve pa tavatsızdır. Yalan beyanla işi olmaz. Gördüğü her şeyi ağzına geldiği gibi kendi meşrebince söyler. Lafını söylerken Alicengiz oyunlarına ihtiyaç duymaz. Kaba biri olduğundan diğer oyuncu tipleri ile arasında tartışma ve hatta dövüş bile olur.
PİŞEKAR: Herkesin huyuna göre konuşmasını, yüze gülmesini bilen, içten pazarlıklı, arabulucu, usulünce kavgaları yatıştıran, dargınları buluşturan, ölçülü, ağırbaşlı, her kalıba girebilen, işine gelince dilini tutmasını bilen, esnek bir kişiliğe sahiptir. Kavuklu ile aralarındaki kavga çoğu zaman Pişekar’ın yalan dolanlarının ortaya çıkmasından kaynaklanmaktadır
Yorum Gönder