ads

Tiyatroların güldürü ağırlıklı olması her zaman toplum tarafından kabul görür mü?
Tiyatroların güldürü ağırlıklı olması her zaman toplum tarafından kabul görür mü?

onedebiyat.net 'in değerli öğretmen-öğrenci-edebiyat sever takipçileri.

Her dönem olduğu gibi yeni dönemde de kitap cevepları,konu anlatımı,pdf ders notları ile sizlerin yanınızdayız..

Bu sayfamızda …Tiyatroların güldürü ağırlıklı olması her zaman toplum tarafından kabul görür mü?? sorusu  üzerine bir yazı yazacağız.

Sizde eğer aklınıza takılan-cevabını bulamadığın-merak ettiğiniz bir soru varsa mail adresinden veya sayfa altındaki yorum kısmından ulaşabilirsiniz.

İyi çalışmalar..
onedebiyet = on numara edebiyat

YAZIMIZ 


Tiyatro, dram, trajedi, güldürü, mizah ağırlıklı olarak işlenmektedir. Tiyatroda sahnelenen oyunlar, toplumda bazı ihtiyaçları karşılar ya da bazı sorunların dile getirilmesini sağlar. Toplumdan bazı özellikler içinde barındıran tiyatro eserleri toplumda ve bireyin dünyasında önemli tesirler de oluşturabilir.
Tiyatroların güldürü ağırlıklı olması toplumsal ihtiyaca göre değişmektedir. İnsanlar güldürü izlemek istiyorsa güldürü ağırlıklı eserler sahnelenmelidir. Fakat sadece güldürü ağırlıklı bir tiyatro yapılması toplumda ciddiyet isteyen bazı sorunların da üstünün örtülmesine neden olabilir. Kadına şiddet, çocuk istismarları, işçilerin haklarının korunması gibi durumlar güldürü ile zor anlatılabilir sorunlardır.


Post a Comment

Daha yeni Daha eski

Subscribe Us

INNER POST ADS